02 febr. Taller Intensiu amb Polo Vallejo

TRADICIÓ, TRANSMISSIÓ, TRANSFORMACIÓ.

De la mà de l’etnomusicòleg, pedagog i compositor Polo Vallejo, el taller de cap de setmana “Tradició, transmissió i transformació” proposa partir d’un element simple: una idea, una paraula, un concepte, un objecte, una imatge, un absurd… qualsevol cosa que atrapi la nostra atenció i ens convidi a imaginar. I a partir d’aquest element, suggerir-nos, des de la praxi, un viatge col·lectiu i participatiu que ens submergeixi en altres escenaris –reals o ficticis– i permeti reinventar-nos en el present. Un taller que pretén descobrir el poder de la música i de l’escena com a eines integradores i transformadores a través de projectes sociomusicals que conjuguen investigació, imaginació i creació.

Data: 17 i 18 de febrer de 2024

Espai: CESIRE Barcelona  Av. de les Drassanes, 10, 08001 Barcelona

Durada: 10 hores i 30 minuts

Horari: dissabte de 9:30 a 19:00 i diumenge de 9:30 a 12:30

Preu: 60€ socis/es – 90€ no socis/es

Destinataris: Docents de música i dansa, estudiants de música, professionals de les arts i qualsevol persona interessada, en general.

Si et vols fer sòcia clica a l’enllaç  https://forms.gle/wt2oCd5nwzzBHkHr8

Cal portar roba apta per al moviment.

Biografia d’en Polo Vallejo: Doctor en Ciències de la Música (UCM), Pedagog i Compositor. Professor de Pedagogia, Història, Estètica i Filosofia de la Música, al Màster d’Interpretació de l’ESMRS i investigador-assessor al Centre Nacional del Folklore de Tbilisi (Geòrgia). Format al RCSMM (piano i pedagogia), al Mozarteum (composició) / Orff-Institut de Salzburg (Educació Musical) i al CNRS de París (Etnomusicologia), és professor convidat i col·laborador en centres com la Sibelius Academy d’Hèlsinki, la universitat McGill de Mont-real, la Princeton University de Nova Jersey o la universitat Mozarteum-Orff Institut, entre d’altres, i imparteix cursos d’especialització musical als cinc continents. Reconegut per les seves investigacions experimentals sobre les polifonies vocals i els mecanismes de transmissió i aprenentatge musical a l’Àfrica des del 1988 i al Caucas des del 2006, els seus treballs han estat guardonats en diferents modalitats acadèmiques i artístiques com el Premi Nacional d’Edició 2017, categoria ‘ Llibres d’Art’, per “Acaba cuando llego” (Quaderns de camp, Tanzània 1995-2015) i en Festivals Internacionals de Cinema pel documental ‘Africa The Beat’ o ‘Kédougou’ (Senegal), projecte que vincula investigació, educació musical i integració social. Director pedagògic i formador del projecte Barris Orquestrats de les Illes Canàries, és creador d’abundants materials educatius, presentador i director de concerts didàctics i projectes escènics. Actualment ultima la publicació de tots els materials pedagògics creats i aplicats durant més de 30 anys de docència per tot el món, i un DVD amb la integral de la seva obra per a percussió juntament amb el Drumming Grup de Percusâo de Porto. Per a Polo Vallejo, investigació, interpretació, educació i creació, ocupen un mateix espai artístic i estan en permanent interacció.