Nivells 1, 2 i 3 en ORFF-Schulwerk©


La Música Elemental mai és només música. Està lligada al moviment, a la dansa i a la paraula, i per tant és una forma de música en la qual s’ha de participar, en la qual un s’involucra no com a oient sinó com a co-intèrpret

– Carl Orff


La Certificació en ORFF-Schulwerk© és un programa formatiu d’especialització i aprofundiment en la didàctica de la música i el moviment segons l’enfocament pedagògic creatiu de Carl Orff i Gunild Keetman. Aquest programa s’estructura en tres cursos (Nivells 1, 2 i 3) amb l’objectiu de generar un procés de vivència, reflexió i pràctica, on el creixement artístic, docent i personal van de la mà.

Estructura i calendari: Cada Nivell consisteix en 63 hores lectives, repartides en un intensiu d’una setmana de convivències a l’estiu (de dilluns a diumenge), i dos dissabtes repartits durant el curs (monogràfics de 8 hores). Si us plau, assegureu-vos que podeu assistir a la totalitat de les sessions abans de matricular-vos.


EDICIÓ 2024-2025: del 15 al 21 de juliol de 2024, 5 d’octubre de 2024 i 25 de gener de 2025.

Total de 189 hores dividides en 3 cursos.
Impartit en llengua catalana.

Reconegut per la Generalitat de Catalunya. Certificat per la Carl Orff Foundation (www.orff.de) i per l’Associació Orff Catalunya (www.orff.cat)

Equip Docent: Mireia Aguiar, Jofre Gasol, Marta Moran, Martí Hosta, Angelo Manhenzane, Toni Santiago, Alba Pujol, Xavi Rocamora, Jordi Rubio, Eloi Fuguet, Denis Rojo, Anna Llombart i altre professorat a confirmar.

*L’equip docent pot experimentar canvis segons les inscripcions i les necessitats de l’organtizació. Us agraïm la comprensió.


 

Programa:

Introducció a l’enfocament pedagògic desenvolupat per Carl Orff i Gunild Keetman i al desenvolupament de les habilitats necessàries per a l’estudi i la pràctica de la didàctica de la música, la parla i el moviment. Arranjament i composició per a instrumental Orff en mètriques regulars amb les escales pentatòniques, bordons i obstinats. Percussió popular i tradicional i la seva didàctica. Treball vocal i diàctica del cant coral. Introducció al moviment elemental i creatiu.

 

Assignatures:

Cantar, ballar i tocar 1 (CBT I). 20 hores
Moviment 1 (MOV I). 10 hores
Percussió (INSTR I) 8 hores

Didàctica de la veu i del cant coral (DVCC) 6 hores
Fonaments Pedagògics de l’Orff-Schulwerk (FPOS) 1,5 hores

Pas de Nivell i activitats complementàries (PDN1) 17,5 hores

 

Requisits: 

Nivell bàsic de lectoescriptura musical (es faran exercicis de composició i es llegiran partitures). Coneixements musicals bàsics.

 

Materials requerits: Paper pautat o dispositiu amb editor de partitures. Roba apta per al moviment. Llibre “Music for Children – Volume 1: Pentatonic” de Carl Orff i Gunild Keetman (English version, ad. Margaret Murray). Altres materials a cofirmar.

 


 

Programa:

Aprofundiment en la didàctica de la música i el moviment creatiu i elemental. Arranjament i composició per a instrumental Orff en mètriques regulars i irregulars amb música pentatònica i modal. Instruments de vent i la seva didàctica. Percussió corporal.

 

Assignatures:

Cantar, ballar i tocar 2 (CBT II). 20 hores
Moviment 2 (MOV II). 10 hores
Vents i la seva didàctica (INSTR II) 8 hores

Percussió corporal (PCORP) 7,5 hores
Pas de Nivell i activitats complementàries (PDN2) 17,5 hores

 

Requisits: 

Haver cursat el Nivell 1 de la formació certificada en Orff-Schulwerk a Catalunya.

 

Materials requerits: Paper pautat o dispositiu amb editor de partitures. Roba apta per al moviment. Flauta de bec soprano i flauta de bec contralt amb digitació barroca. Altres materials a confirmar.

 


 

Programa:

Perfeccionament a partir de la reflexió i la pràctica pedagògica en l’enfocament Orff-Schulwerk. Arranjament, improvisació i composició de moviment i de música pentatònica, modal i tonal. Instruments de corda i la seva didàctica. Els conjunts instrumentals en la pedagogia Orff.

 

Assignatures:

Cantar, ballar i tocar 3 (CBT III). 20 hores
Moviment 3 (MOV III). 10 hores
Cordes i la seva didàctica (INSTR III) 8 hores

Conjunt instrumental (CONJ) 7,5 hores

Pràctiques i activitats complementàries (PDN3) 17,5 hores

 

Requisits: 

Haver cursat el Nivell 2 de la formació certificada en Orff-Schulwerk a Catalunya.

 

Materials requerits: Paper pautat o dispositiu amb editor de partitures. Roba apta per al moviment. Altres materials a confirmar.

 


 

Tarifes:

 

Preu per nivell: 

Nivell complet + Allotjament per les Estades d’Estiu (llit en dormitoris compartits): 750€ sòcies / 820€ no sòcies

* La tarifa inclou l’allotjament i els àpats de les Estades d’Estiu (s’atenen dietes amb al·lèrgies i intol·leràncies i opció vegetariana prèvia notificació). En les formacions de dissabte, els àpats no estan inclosos.

 

Pagament en terminis: 

Per a formalitzar la matrícula, podeu pagar el 100% de l’import en el moment de la inscripció o bé una primera quota de 400€ i l’import restant abans de l’1 de juny de 2024. No realitzeu cap pagament fins a rebre la confirmació de plaça per part de l’organització.

 

Beques: 

Disposem d’un programa de beques per a persones en situació de vulnerabilitat. Si vols optar a una beca, cal que omplis el formulari secundari que trobaràs dins del formulari d’inscripció.

TERMINI PER A LA SOL·LICITUD DE BEQUES: 1 de març de 2024.

RESOLUCIÓ: 4 de març de 2024.
Les resolucions a les sol·licituds de beca es donaran abans que acabi el primer termini de pagament (23 de març de 2024), així que podeu esperar la resolució sense risc a perdre la plaça reervada.

 

Altres: 

– Aquesta formació NO es pot bonificar.

– Es poden generar factures en cas que el pagador del curs sigui el vostre centre / escola. Cal demanar-la en el moment d’omplir el formulari.

– Un cop feta la inscripció, només es retornarà el 80% de l’import abonat en cas de baixa mèdica degudament acreditada. 

 


Qüestions importants:

PROCÉS D’INSCRIPCIÓ:

– El preu del curs varia en funció de si ets sòcia o no. Si no ets sòcia d’Orff Catalunya, t’oferim la possibilitat de donar-te d’alta ara per 30€: ENLLAÇ AL FORMULARI D’ALTA. En cas que decideixis matricular-te a la Formació Certificada amb el descompte de sòcia, cal que primer et facis sòcia, paguis la quota d’alta i rebis la confirmació abans d’omplir el formulari d’inscripció. Si et fas sòcia després d’inscriure’t, el descompte no serà aplicable.

– Les inscripcions obren el 4 de febrer de 2024 a les 9:00h.
– Omplir el formulari no assegura la teva plaça, únicament la pre-reserva d’aquesta.
– L’assignació de places es fa per ordre d’inscripció. Es notificarà per part de l’organització la recepció de la inscripció i aquesta es formalitzarà amb el pagament i la posterior confirmació definitiva de plaça.
– L’organització es reserva el dret a modificar la decisió d’ingrés dels participants, així com qualsevol punt d’aquesta normativa.


CERTIFICACIÓ:

– L’assistència presencial és obligatòria per al procés de certificació. No recomanem fer aquesta formació a persones que no puguin assistir a part de la mateixa.

– Els Nivells tenen un esquema d’avaluació aprovat internacionalment que consisteix en la presentació de treballs escrits (reflexions al voltant d’un article seleccionat pel professorat i composicions rítmiques, melòdiques i harmòniques), la realització de treballs creatius i artístics en grup durant les sessions i intervencions pedagògiques.  Si es completa el procés satisfactòriament i es compleix l’assistència requerida, s’entrega un certificat de participació i aptitud amb l’aval de la llicència oficial de la Fundació Carl Orff i l’Associació Orff Catalunya.

– El certificat de Nivell 1 és un requisit indispensable per a poder cursar el Nivell 2.
La llengua vehicular de la formació és el català i els treballs escrits s’acceptaran també en llengua castellana.


NORMATIVA ECONÒMICA:

– Un cop rebuda l’assignació de plaça, cal efectuar el pagament abans del dia 22 de març de 2024 a les 23:59, ja sigui pel total de l’import o amb una paga i senyal de 400€. Si s’està pendent d’una resolució de sol·licitud de beca, recomanem esperar a esgotar el termini. El pagament de l’import restant, en cas d’existir, caldrà fer-lo abans de l’1 de juny de 2024.

– En cas d’haver realitzat el pagament parcial o total i voler renunciar a la plaça assignada:

  1. Si es desitja renunciar a la plaça per una causa mèdica, podreu sol·licitar la devolució del 80% de l’import abonat (les despeses bancàries aniran a càrrec del sol·licitant) i caldrà aportar documentació que ho acrediti. Un cop començat el curs (16 de juliol de 2024), no es retornarà cap import.
  2. En cas de renunciar a la plaça per altres motius, podreu sol·licitar la devolució del 50% de l’import total de la matrícula (abonat o no) sempre i quan es notifiqui abans de l’1 de juliol del 2024. Un cop passat aquest termini, no es retornarà cap import.

En cas d’anul·lació del curs per part de l’organització per força major i/o per compliment de la normativa sanitària, totes les persones inscrites rebran el reemborsament del 100% de la matrícula (excepte despeses bancàries).


INSCRIPCIONS: diumenge 4 de febrer de 2024

El període d’inscripcions comença el 4 de febrer de 2024 a les 9:00h. Omplir el formulari no garanteix la plaça. L’assignació es fa per ordre cronològic d’inscripció. L’organització es reserva el dret de modificar terminis i bases.

Ampliació del termini d’inscripció per la cobertura de places vacants.


Altra informació important:

– Cada Nivell té una durada d’un curs.
– No hi ha establert un temps màxim per a completar els tres Nivells.
– No es pot cursar més d’un Nivell de manera simultània.
– Els tres Nivells estan reconeguts de manera independent per la Generalitat de Catalunya, i el programa sencer està certificat per la Carl Orff Foundation (www.orff.de) i l’Associació Orff Catalunya.
– Haver cursat un Nivell no garanteix la plaça per al següent Nivell.


La Certificació en Orff-Schulwerk de Catalunya és un dels quatre programes reconeguts amb la llicència de qualitat de la Carl Orff Foundation (https://www.orff.de/es/orffr-lizenz/)